Hur väljer vi rätt namn för ett lagerbolag?

Inom industrin är det vanligt med namn som kan vara förkortningar för ägarens namn eller helt enkelt ägarens namn med ett AB på det. När du köper lagerbolag så bör du få hjälp med att ange de namn som du kan tänka dig. Förhoppningsvis får du ditt första val. Om det är ditt eget namn lär det inte bli några problem.

Ett bra namn på lagerbolag

Ett lagerbolag är ett bolag som redan har registrerats och det har ett opersonligt namn. Det här namnet måste du byta då du ska köpa lagerbolaget och börja driva din verksamhet med det. Som verktygsmakare kanske du vill ha ett namn som gör det tydligt vad du har att erbjuda.

Om du ska tillverka formverktyg kanske du vill att bolaget ska heta något i stil med Formverktyg AB. Men frågan är om det namnet inte redan är upptaget. Det här kanske inte är så lätt att ta reda på och då är det bra om du får möjlighet att ge fler namnförslag när du köper lagerbolag.

Möjligheten att ge fler namnförslag

När du köper lagerbolag online så bör det vara så att du kan ge flera namnförslag i formuläret som du fyller i. Förhoppningsvis kommer ditt första val att gå igenom. Men om det inte skulle göra det för att namnet är upptaget eller av annan anledning så finns det två förslag till.

Tänk på att även ett namn som är för likt ett annat bolags namn inte blir godkänt. Du måste ha ett unikt namn på ditt ab för att Bolagsverket ska säga ok till det. Det här betyder inte att du inte kan använda ditt lagerbolag innan namnet har ändrats.

Den stora fördelen med lagerbolag är ju att du kan använda det så snart som du köpt bolaget. Namnändringen sker automatiskt via Bolagsverket och du kan ställa ut kvitton med hjälp av organisationsnumret som ditt bolag har.

/hammare.jpg

Tänk långsiktigt med namnet

När du ska välja namn till ditt lagerbolag är det inte så dumt att tänka långsiktigt. Om du tänker att du kommer att utveckla verksamheten och göra mer är det ju inte så smart att ha ett namn som enbart beskriver en typ av tillverkning.

Ett bredare namn är inte så dumt. Det ger mer utrymme för kommande verksamhet. Dessutom kan det vara klokt att tänka på att namnet ska vara enkelt att säga och komma ihåg. Om du har ett personnamn som är lite krångligt är det inte ditt bästa val för bolagsnamn.

Diskutera ditt namnval med folk som finns i din omgivning. Fråga vad de tänker på då de hör det och om de förstår vad ditt bolag kommer att syssla med. Välj sedan ett namn som du tycker känns rätt och som du kan känna dig stolt över. Det är också viktigt.

25 Jan 2022

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)