Högre produktivitet med rätt bockautomater

Dagens krav på industriproduktion är mycket höga. Vi förväntar oss snabb produktion som ger goda resultat. Den får heller inte kosta för mycket. Med moderna bockautomater går det att öka produktiviteten. Det beror på att maskinerna är utformade för att ge högre flexibilitet.

Ökad automationsnivå med avancerade automatverktyg får betydelse för arbetstakten. Samtidigt får man ner kostnaderna för arbetet med smarta lösningar som till exempel spar på energi. Moderna maskiner för bockning är också designade med tanke på miljön. Det rör sig om avancerad teknologi som möter de höga kraven som vi i Sverige ställer på industriproduktion.

Bockautomater med manuell hantering

Om allt är automatiskt är det bäst, eller? Riktigt så enkelt är det inte. Det finns fortfarande produktioner som har behov av manuella moment. Det kan till exempel vara en fördel att kunna mata detaljer in och ut på manuell väg.

Vid arbete med kortare serier är den manuella hanteringen mycket lämplig. Men manuell hantering betyder inte en långsam arbetsprocess. Det går fortfarande att kombinera avancerade tekniska egenskaper med möjligheten att mata in material manuellt.

Med smarta system går det att ladda snabbt och köra bocktillfällen på varandra utan någon längre väntetid. Cykeltiderna är fortsatt korta och kontrollen är komplett!

Energisnålhet är viktigt

God produktivitet går hand i hand med god ekonomi. Moderna bockautomater är gjorda för att jobba snabbt. De kan snabbt ställas om så att du kan gå vidare till nästa uppdrag och producera på ett effektivt sätt.

Med servostyrning kommer det många fina egenskaper. Servostyrningen ger precision. Det blir rätt från start. Arbetscykeln kommer även att dra mindre energi. Energisnålhet innebär att projektet kostar mindre.

Snabb automatisk bockning

Stor fokus ligger ofta på det där med produktionstakt. Om det går snabbt kan man ju säga att det leder till högre produktivitet. Med modern teknik går det att vara kräsen och kräva manuella moment utan att dra ner på tiden för bockningen. Det här är revolutionerande.

Genom att skräddarsy maskinen utefter faktiska behov blir det en arbetsprocess som ger max. Den är enkel, precis och snabb som blixten! Det gäller förstås att välja rätt maskin och att förstå hur den ska användas och programmeras. Här finns det mycket hjälp att hämta från företagen som säljer och servar bockmaskiner.

Dags för nya maskiner

Även om produktionen fungerar smidigt kan det finnas utrymme för uppdateringar. Med nya bockautomater kommer möjligheten att utveckla verksamheten. Det går att ta emot fler uppdrag och kanske också nya typer av jobb som tidigare inte var möjligt.

Om det är dags för nya bockmaskiner är det också dags att utreda vad dessa kan ge. Investeringen blir som bäst då valet är genomtänkt. Det är inte så dumt att blicka framåt och välja en modell som ger gott stöd nu och för kommande uppdrag som kan innebära nya moment och tjänster.

28 Sep 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)