Hur mycket får man i lön som verktygsmakare?

Om man ser blint på statistik så kan man få intrycket av att det lönar sig bäst att jobba som verktygsmakare i Blekinge och så gäller det att vara man för att man ska få en något bättre lön. Men det är klart att verkligheten inte alltid är en spegel av statistiken, och den lön som du kommer att få som operatör inom metallindustrin eller plastindustrin beror väldigt mycket på var du kommer att jobba och med vad.

Medelsnittslön för cnc-operatör

Cnc-tekniken är vanligt förekommande inom verkstadsindustrin och vill du jobba som verktygsmakare så är det rätt så troligt att du kommer att arbeta med cnc-maskiner. En cnc-operatör lön kan ligga på omkring 20 000 och hela vägen upp till omkring 50 000 kronor. Precis som i andra branscher så får man mer betalt efter fler år inom yrket men även nyutexaminerade operatörer kan se fram emot bra ingångslöner.

Något som man ska komma ihåg vad gäller lön för verktygsmakare är att det här yrket erbjuder en hel del utveckling. Industrin är under ständig utveckling och med grundläggande utbildning så kan man gå vidare och lära sig fler maskiner och nya datorsystem. Det här gör att man fortsatt kan ha god chans till intressanta jobb med bra lön och givetvis också att man kan stiga i lönenivå på den verkstad som man en gång började jobba på.

14 Sep 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)